Stříbrný důl se představil na Dnech s Technotrasou v rámci Pojez festu v Ostravě

V sobotu 18. května 2024 se v Ostravě konala akce Den s Technotrasou v rámci Pojez festu, která přilákala milovníky technických památek z širokého okolí. Jedním z účastníků byl i Hornický spolek Bergmeister, který zde prezentoval Stříbrný důl v Horním Městě.

Návštěvníci měli jedinečnou příležitost nahlédnout do historie hornictví prostřednictvím bohaté expozice Hornického spolku Bergmeister. Expozice zahrnovala mnoho typů dobových důlních svítidel, historické nástroje a fotografie dokumentující krásu současného podzemí. Členové spolku ochotně popisovali lidem exponáty a odpovídali na otázky návštěvníků.

Hornický spolek Bergmeister se již dlouhodobě věnuje propagaci a ochraně hornických tradic a jeho účast na Dnech s Technotrasou byla dalším důkazem jejich odhodlání a odbornosti. Akce přinesla nejen zábavu, ale také vzdělání a posílila povědomí o významu hornictví pro region.

Dny s Technotrasou se konaly v rámci Pojez festu, který je znám svým bohatým programem. Účastníci mohli navštívit různé expozice, které přibližovaly historii a současnost techniky a průmyslu v regionu.